Rondreis Andalusië

geplaatst in: Europa, Spanje | 0
Rondreis Andalusië

Er zijn een aantal plaatsen en bezienswaardigheden die wij graag willen zien,
Het Alhambra in Granada, Real Alcazar in Sevilla, Sevilla en Cordoba. Ook het uiterste zuiden lijkt ons de moeite waard.

Eerst maar eens op zoek naar betaalbare tickets. Op zich niet zo lastig en dat lukt dan ook vrij snel. Het plan is om te vliegen op Malaga of op Sevilla. Wij boeken altijd zo vroeg mogelijk dan zijn de ticketprijzen vaak wat gunstiger. Echter de ticketprijzen wisselden nogal en uiteindelijk blijkt Malaga het goedkoopste. Het loont om verschillende websites met elkaar te vergelijken. Wij boekten uiteindelijk bij Transavia.

Onze reis start dus zoals gezegd in Malaga. Wij komen ’s avonds aan op de luchthaven. Als wij onze bagage hebben opgehaald is het tijd om onze huurauto op te gaan halen. Met een shuttlebusje worden wij naar de autoverhuurder gereden. Het is inmiddels een uur of tien in de avond en het duurt lang voordat wij de sleutel krijgen van onze auto, maar dan kunnen wij rond 11 uur ’s avonds gaan rijden.
Wij hebben dan nog een reis van ruim een uur voor de boeg naar een voorstadje van Granada waar wij onze reis echt zal beginnen.
Rond middennacht duiken wij dan ons bed in. Lekker uitrusten en de volgende ochtend fris beginnen aan onze reis In Andalusië.

Na een heerlijk ontbijt gaan wij op pad. We beginnen de dag met een rondreis door de La Alpujarras waar wij een aantal authentieke Moorse dorpjes bezoeken. Een erg mooie route door schattige witte dorpjes. Af en toe waan je je even terug in de tijd.

Granada

De volgende dag gaan wij naar het Alhambra in Granada. Het is meer dan wat wij er van hoopten. Zo mooi en indrukwekkend. Fantastische tuinen en erg mooie gebouwen. De architectuur is echt prachtig. Het hoogtepunt voor ons is toch echt wel Palacios Nazaries. Je kijkt hier echt je ogen uit.
Wij konden hier wel een hele dag rondlopen, maar helaas gaat dit niet. Wij willen ook nog wat zien van de stad Granada en dus gaan wij in de middag deze stad bekijken.
Lees hier meer over het Alhambra.

Sevilla

En dan op naar Sevilla. Deze stad overtreft onze verwachtingen. Wat is hier veel te zien en te bekijken. Het meest indrukwekkende is wel het Real Alcazar. Gelukkig heb ik van te voren entreetickets gekocht. Gewoon bij het Real Alcazar zelf. We kunnen meteen doorlopen. En dan is het genieten van al het moois binnen de paleismuren. Mooie tuinen en een prachtige architectuur. Dit mag je echt niet missen als je in Sevilla bent.

In Sevilla bezoeken wij ook de Kathedraal van Sevilla, oftewel Catedral de Santa María de la Sede. De entreekaartjes kun je van te voren bestellen om zo lange wachtrijen te voorkomen. Wij hebben dit niet gedaan omdat wij niet alles wilden vastleggen. Wij hadden het geluk dat er een korte rij stond, waardoor wij ter plekke besloten om daar een kijkje te gaan nemen. Ook weer zeer de moeite waard. Verder bezochten wij het Plaza de España en Metropol Parasol.

Vergeet vooral niet om ook lekker rond te dwalen. Geniet van de mooie gebouwen, de Joodse wijk, het eten, en de sfeer. Genieten en laat je verwonderen door een prachtige stad. Ik vind dit één van de mooiste steden van Andalusië. 

Cádiz

Na Sevilla rijden wij door naar de regio Cádiz waar wij genieten van een heel ander stuk Andalusië. Logeren doen wij in het levendige dorp Chipiona. Hier waan je je echt in een andere wereld, alsof je een beetje terug gaat in de tijd. Ook proef je hier toch  wel een beetje een Marokkaanse sfeer. Chipiona is sfeervol stadje, wat in de avond bruisend tot leven komt. Het lijkt wel een soort van Albufeira in de avonduren. Voor ons zeer verrassend maar wel erg leuk en gezellig. Hier is het echt anders. Locals die met complete families picknicken op het strand.

 

Familie strand cadiz

 

In de buurt van Malaga

Daarna gaan wij, via Tarifa, door naar Malaga. Hier logeren wij ook weer even buiten de stad op een glamping. Wij verblijven hier een volle week samen met onze zoon die ons na is gekomen. Vanaf hier gaan wij nog de nodige uitstapjes doen.
Wij gaan onder andere naar Gibraltar met zijn beroemde apen, het prachtige Ronda, Mijas en het mondaine Marbella. We wandelen in El Torcal. Een heel bijzonder wandelgebied. Ga hier zeker heen als je in de buurt bent. Wij waren hier in de zomer en het was heel erg warm. Om die reden zijn wij dan ook aan het einde van de dag hier gaan wandelen.
Vroeg in de ochtend is natuurlijk ook een goede optie.
Zorg voor voldoende water en een hoofddeksel is ook geen overbodige luxe. O ja, en smeer je goed in. De zon kan ook vroeg in de ochtend en aan het eind van de dag goed branden.

Het was een heerlijke vakantie in Andalusië en wij zouden deze reis eigenlijk zo weer doen. Wat mist in deze reis is Cordoba. Hiervoor was het in deze periode veel te warm. Cordoba is één van de warmste plekken in Spanje waar de temperatuur in de zomer gemakkelijk boven de 40 graden kan komen.

Cordoba bewaren wij voor een volgend bezoek. Wij waren van plan om Cordoba in 2020 te gaan bezoeken.

Helaas is dit bezoek aan Cordoba niet door gegaan vanwege de reisbeperkingen als gevolg van het coronavirus. Het zal nog even moeten wachten tot wij weer mogen reizen.

 

Reacties zijn gesloten.