Dagtocht vanuit Ibiza naar Formentera

geplaatst in: Inspiratie & Tips, Spanje | 0

 

Formentera is het kleinste, bewoonde eiland van de Balearen. Je vindt hier parelwitte stranden en een kristalheldere, azuurblauwe zee. Echt een heel fijn paradijsje. Voor het “Bounty-gevoel” ben je hier op de juiste plek. Als je aankomt in de haven zie je vele luxe boten en jachten. De jetset heeft dit eiland inmiddels ook ontdekt.

Overigens Formentera is alleen bereikbaar boot. De eerste keer hadden wij de lijndienst per boot genomen vanaf Es Canar. De tweede keer zijn wij met de veerboot vanuit de haven van Ibiza-stad gegaan. Dit is wel een stuk duurder maar je kunt langer op het eiland blijven. De laatste lijndienst per boot ging in ons geval rond 17:00 uur terug naar Ibiza. De veerboot gaat om +/- 21:00 uur nog terug naar Ibiza.

Het eiland heeft een aantal leuke bezienswaardigheden en het makkelijkste is om een fiets te huren, zo zie je alle mooie plekjes van Formentera.

Tip 

Als je van plan bent om een fiets te huren dan regel je dat het handigste van te voren. Op de boot, van de lijndienst, krijg je een aanbod om fietsen via hen te huren. Ik raad je aan dit niet te doen. Vaak zijn dit niet de meest goede fietsen. De eerste keer dat wij naar Formentera ging kregen wij niet zulke goede fietsen mee en tot overmaat van ramp kregen wij ook nog een lekke band. Niet echt prettig. De tweede keer hadden wij onze elektrische fietsen vooraf geregeld en dat was helemaal top. Deze hadden wij vooraf gereserveerd in de haven La Savina.

 

Haven La Savina

Natuurpark Ses Salinas

Dit natuurpark, met zijn zoutvlaktes, is erg belangrijk voor de vogels. Als je geluk hebt kun je hier flamingo’s spotten. Er wordt wel eens gezegd dat de flamingo’s hun roze kleur te danken hebben aan de roze kleur van het water.

La Mola Lighthouse

In 1861 werd het lighthouse in gebruik genomen. Het lighthouse is gebouwd op een heuvel en het is een behoorlijk klim hier naar toe, ik heb dat dan ook niet gered. Zelfs niet met een elektrische fiets. De volgende keer nemen wij de bus naar boven. Bij aankomst word je wel beloont met een mooi uitzicht.

La Mola Lighthouse
Foto: schutterstock

Sant Francesc Xavier

Dit is de grootste plaats op het eiland Formentera maar nog steeds is het een klein plaatsje met ongeveer 3000 inwoners. De belangrijkste bezienswaardigheid is de Iglesia de San Francisco.

Kerk Formentera

Es Pujols

Dit is een gezellige badplaats met een fijn strand. Ook vind je hier enkele uitgaansgelegenheden en kun je hier lekker uit eten gaan. Wij zijn hier alleen doorheen gefietst. Hier heb ik dan ook geen foto’s van des te meer reden om zelf eens een kijkje te gaan nemen op dit fijne eiland.

Heerlijk rond fietsen

Neem vooral de tijd om hier te genieten. Stap af en toe van je fiets af, wandel een stuk langs het strand, lekker met de voetjes in het water. Of ga heerlijk een poosje zitten op het strand en geniet van een drankje en een hapje in één van strandtentjes die hier voldoende aanwezig zijn.

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *