Prachtige rondreis Maleisië

geplaatst in: Azië, Maleisië | 0
perhentian maleisie

Ontdekdewereld

Wij hebben in de zomer van 2022 een prachtige rondreis door Maleisië gemaakt. Voor ons de eerste keer dat wij in Azië waren en wat was het geweldig.

Deze reis maakten wij met ons hele gezin en dat betekent met ons zevenen. Eigenlijk zouden wij in 2020 al met elkaar naar Sri Lanka gaan maar dat ging natuurlijk vanwege corona niet door. In 2022 moest het er dan toch van komen, echter gooide de economische onrust in Sri Lanka roet in het eten. Wij besloten om de reis naar Sri Lanka wederom te annuleren en toen kwam de vraag; wat gaan wij dan doen?

Het werd een rondreis Maleisië, waarbij wij gestart zijn in Singapore.

rondreis Maleisië

Indrukwekkend Singapore

Na een enorm lange reis, vanuit Frankfurt, komen wij aan in Singapore. Hier hebben wij ruim 2 dagen om de stad te ontdekken en dat hebben wij zeker gedaan. Wij hebben genoten van deze prachtige stad. De eerste indruk is dat de stad totaal niet Aziatisch aandoet maar juist heel westers. Of ligt dat aan ons? In ieder geval dit is hoe wij de stad ervaren bij binnenkomst. Wij hebben een hotel in het centrum en dat is wel heel fijn.

Singapore ligt aan onze voeten en wij genieten van de mooie architectuur, de contrasten in de gebouwen, het lekkere eten en het heerlijke weer. We bezoeken Marina Sand Bay Boulevard, Marina Sand hotel, Gardens by the Bay, de Botanische tuinen, tempels, de moskee en de verschillende wijken zoals China Town en Little India. Het was echt top! Inmiddels is Singapore allang niet meer westers voor ons maar zeker Aziatisch. Onze rondreis is fantastisch begonnen.

Ik ga zeker een uitgebreid artikel schrijven over Singapore.

Ontdekdewereld

Singapore Rondreis Maleisië
Singapore vanaf het Marina Bay Sands Hotel

Ontdekdewereld

Melaka, de eerste stad van onze rondreis Maleisië

Onze rondreis Maleisië gaat verder en wij verlaten dan ook Singapore en gaan per bus naar Melaka. Enne, hoe schrijf je nu eigenlijk Melaka, je komt het op tig verschillende manieren tegen. Ik hou het op Melaka.

Al snel komen wij bij de douane, paspoortcontrole en dan mogen wij, enigszins teleurgesteld dat wij geen stempels kregen, weer verder. Maar dan blijkt dat dit de controlepost was die ons controleerde bij het verlaten van Singapore. Even later krijg ik bij de douane van Maleisië dan toch mijn felbegeerde stempel. Yeah! Op naar Melaka.

Op naar ons hotel

En daar sta je dan met zeven mensen op een parkeerplaats kilometers buiten Melaka, de bus blijkt niet verder te gaan dan een groot busstation buiten de stad. Ik had het liefst meteen door gewild met de taxi of bus naar de stad. Wij hebben maar één nacht in Melaka en ik wil de tijd in Melaka dan ook graag optimaal benutten. De rest is het hier bepaald niet mee eens en er moet eerst een culinair hoogstandje gegeten worden bij Mc Donalds. Met de bus lijkt het nogal een onderneming te zijn en dus gaan wij met drie taxi’s naar ons fijne hotel. Lekker op loopafstand van het centrum van Melaka.

Melaka ontdekken

We gaan meteen op pad, want onze tijd is beperkt. Al snel zijn wij in het centrum en ik kan hier echt van genieten. Hier ervaar je wel meteen Aziatische sferen maar ook Nederlandse invloeden zie je hier want ooit was Melaka namelijk in handen van de Nederlanders en dat zie je terug in de stad. Je hebt hier een Dutch Square, een Dutch Church en een Stadhuys. Ook zie je her en der Nederlands aandoende namen. Heel leuk.

Oja, en dan niet te vergeten de molen en de koe op het plein. Hoe Nederlands wil je het hebben? Het is bijna grappig.

Verder lopen wij de stad door en komen door de mooiste straatjes, bezoeken een tempel en gaan lunchen in een hele leuke lunchroom, de eigenaar komt van oorsprong uit India en zit vol verhalen. Het blijkt dat wij in het oudste Nederlandse huis van Melaka terecht zijn gekomen. Stom toeval maar wel leuk. Heerlijk die spontane gesprekken met de locals.

Al dwalend door de straten zie je ook prachtige streetart en wat dacht je van al die versierde tuktuks, al met al een kleurig straatbeeld.

Dan willen wij ook nog graag de prachtige Cheng Hoon Teng Temple bezoeken, maar jammer genoeg is deze gesloten. Wel kun je hier goed naar binnen kijken en zo kunnen wij toch nog een beetje zien hoe deze tempel er uit ziet.

ontdekdewereld

ontdekdewereld

ontdekdewereld

Ontdekdewereld

Tijd voor Kuala Lumpur

Onze rondreis Maleisië gaat verder en onze volgende stop is Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië met ruim twee miljoen inwoners. Hier verblijven wij twee nachten. Ook deze etappe doen wij met de bus.

Er is zoveel te doen en te zien in deze geweldige stad. Tenminste ik vind het geweldig maar ik kan mij voorstellen dat niet iedereen deze mening deelt. Het is bepaald geen gepolijste stad, het is een rauwe, harde stad maar ik hou daar wel van. De stad is een smeltkroes van geuren, kleuren en culturen. Het maakt de stad veelzijdig en er is dan ook veel te zien en te beleven. Er zijn tempels, mooie gebouwen, parken, markten en nog veel meer.

Wij bezoeken onder andere de Petronas Twin Towers, brengen een bezoek aan verschillende tempels, eten streetfood, gaan naar Chinatown en er is nog veel meer wat wij gezien hebben. Binnenkort staat er een apart artikel over Kuala Lumpur online.

Kaartjes voor het vervoer online kopen?

Ontdekdewereld

ontdekdewereld

De jungle in, Taman Negara

Onze rondreis Maleisië zou niet compleet zijn zonder de jungle, dus dat is onze volgende stop. Ook wel weer fijn, uit de stad en de natuur in. Een fijne afwisseling van onze reis.

Wij gaan vanaf dit punt zelf rijden. We hebben de huurauto opgehaald op de luchthaven van Kuala Lumpur en gaan op weg naar de Taman Negara. Het links rijden went snel en het is alsof wij niet anders gewend zijn. We vertrekken niet zo vroeg uit Kuala Lumpur en dan blijkt toch dat wij er langer over doen dan verwacht. We komen dan ook pas aan het einde van de dag aan waardoor wij eigenlijk alleen de volgende dag over hebben. Een beetje jammer is dat wel maar wij vonden het toch ook wel erg prettig om een beetje rustig aan te doen. We pakken uit, gaan een tour boeken voor de volgende dag en dan lekker eten en daarna slapen.

Dan echt de jungle in

We logeren in een piepklein dorp vlakbij de rivier, aan de overkant is de jungle. Het dorp Kuala Tahan mag dan klein zijn, toeristisch is het wel. Iedereen die hier woont lijkt ook een accommodatie aan te bieden.

Onze dag begint bij een simpel en eenvoudig ontbijtplekje. Stel je er niet teveel van voor, het is typisch Aziatisch. Je kent het wel, wat tafels en stoelen rommelig bij elkaar, een afdak en een kookpitje. Dat is het dan wel, maar het is prima, de mensen zijn supervriendelijk. Wij bestellen een roti en als we er dan een nog één willen bestellen, dan krijg je gewoon te horen; het beslag is op, dus we bakken niet meer. Bij ons in Nederland verwachten wij dat alles op de menukaart ook verkrijgbaar is. Nou dat is in Maleisië wel anders. Soms is gewoon de helft van de kaart er niet. Lachen toch?

We willen een andere culturen ontdekken en dat hebben wij dan ook zeker gedaan in deze vakantie.

Het regenwoud

Na het ontbijt gaan wij naar de rivier, stappen op de boot die ons naar de overkant brengt. Het avontuur gaat beginnen, even wat papieren invullen en dan gaan we. Wij gaan zelfstandig een route lopen, de Canopy Walk. De route is ongeveer 2 kilometer lang. Tijdens de route loop je over één van de langste touwbruggen ter wereld, zo’n 500 meter lang en 40 meter hoog. Je loopt dus niet zo diep het regenwoud in en wilde dieren als tijgers, olifanten en apen kom je dan ook niet tegen. Als je geluk hebt zie je een vliegende eekhoorn en heb je heel veel geluk dan zie misschien een tapir.

Maar goed wij vinden het prima, wij wandelen in zo ongeveer het oudste regenwoud ter wereld en de natuur is prachtig.

Er zijn ook jungle-trekkingen mogelijk van meerdere dagen, hierbij overnacht je dan in de jungle en dan zie hoogstwaarschijnlijk ook meer dieren.

Zelf doen wij ook nog een avondsafari per boot over de rivier en dat was leuk om te doen. Verwacht geen grote dieren maar de gids doet zijn uiterste best om je toch te wijzen op de dieren die er wel zijn. Zo zagen wij een enorme pad, een uil en mooie vogels.

ontdekdewereld

ontdekdewereld

Tours kun je boeken in het dorp Kuala Tahan of in Jerantut. De plaats Jeantut ligt een uur voor Kuala Tahan en ook dit is een prima uitvalsplek om het regenwoud te ontdekken.

Prijzen

 • De boot: 1 RM per persoon
 • Entree regenwoud: 30 RM p.p
 • Canopy Walk: 5 RM
 • Ook moesten wij voor het meenemen van de camera 5 RM betalen.

Dit zijn de prijzen van 2022. Prijzen e.d. kunnen altijd veranderen. Hou daar rekening mee.

Tips en andere zaken om rekening mee te houden

 • Neem voldoende eten en drinken mee. Het is enorm warm.
 • Je kunt in de omgeving en in het dorp niet pinnen. Zorg voor voldoende contant geld.
 • Trek lange kleding aan en goede schoenen.
 • Denk aan iets van DEET, er zijn enorm veel muggen.
 • Boek op tijd je accommodatie, het is allemaal snel volgeboekt.
 • Smeer je goed in met zonnecrème, de zon is ongenadig en je verbrandt al gauw.

ontdekdewereld

Cameron Highlands, de prachtige theevelden van Maleisië

Wat heerlijk dat wij een huurauto hebben. Alle vrijheid om te gaan en staan waar wij willen. Onze mannen rijden om de beurt en zo kunnen wij heel wat kilometers afleggen.

Als wij de theevelden naderen, ben ik eerst een beetje sceptisch. Is dit het nou? Die kassen die je overal in het landschap ziet? Gelukkig zijn dat niet de theeplantages, als je die eenmaal ziet, dan ben je echt wel onder de indruk. Zo mooi. En die kassen, dat blijken aardbeien te zijn. Ook daar staan de Cameron Highlands bekend om. Ik wist dat niet.

De Theehuizen

Langs de doorgaande weg zit theehuis De Bharat maar ik weet nog steeds niet waaraan ik moest zien dat het een theehuis was. Het was meer een wegrestaurant. De thee was vies en het theehuis was niet bepaald netjes. Een tegenvaller. Eenmaal terug in Nederland kom ik er achter dat je deze plantage ook van de achterkant kunt benaderen via het dorpje Orang Asli village. Hier schijn je dan wel door de plantages te kunnen wandelen. Nu, dat moet dan maar een volgende keer.

De bekendste theeplantage is de Sungai Pala BOH en hier gaan wij de volgende dag heen. Deze is echt mooi maar je loopt hier niet tussen de theevelden door. In het restaurant schenken ze lekkere thee en er is een winkel waar wij de nodige thee inslaan voor thuis.

Theeplantage Habu Boh Tea Plantation schijnt ook zeer de moeite waard te zijn. Zelf zijn wij hier niet geweest. Hier kun je een gratis mini-rondleiding krijgen door de fabriek.

Wij zijn hier maar één nacht en dat is achteraf echt te weinig. Ik had nog graag door de theevelden gewandeld en een theefabriek bezocht. Wat ook mooi schijnt te zijn is een wandeling door Mossy Forest. Op dit moment kun je hier alleen wandelen met een gids. Een bezoekje aan een Strawberryfarm had ik dan ook nog wel willen doen.

ontdekdewereld

Ontdekdewereld

Op naar Georgetown, Penang

In Georgetown hebben wij maar liefst 3 dagen gepland. Wij kunnen dus op ons gemak Georgetown bekijken en hier stellen wij ons veel van voor. Georgetown is geliefd bij de toeristen. Via Airbnb hebben wij een huis gehuurd midden in het centrum en dat is prettig. Ontbijten om de hoek en ook weer eens wat meer westers met roerei, bowls, granola en pancakes.

De Clan Jetties

Heb je wel eens gehoord van de Clan Jetties? Dit is oorspronkelijk een Chinees vissersdorpje wat nu helemaal bij Georgetown hoort. Het is gebouwd op palen en bestaat nu nog uit 6 steigers. Ooit waren dit er 7, na een brand bleven er dus 6 steigers over. Elke steiger is vernoemd naar een Chinese Clan.

De Jetties zijn allemaal anders en Chew Jetty is de meest toeristische. Vaak hoor je dat mensen dit de minst leuke Jetty vinden omdat deze over het algemeen erg druk is. Bij ons was dat echter niet het geval, het was er erg rustig. Ik vond het dus wel een leuke Jetty.

Andere leuke Jetties zijn Lim Jetty en Tan Jetty. Maar ik zou zeggen wandel ze allemaal even door en vergeet niet ook nog even langs de tempel te gaan. Georgetown mag eigenlijk niet ontbreken aan je rondreis door Maleisië.

rondreis Maleisië

Een andere absolute must is de tempel Kek Lok Si

Het gebouw bestaat uit meerdere tempels, gebedszalen, torens en een aantal mooie tuinen. Wat opvallend is, althans dat vind ik, zijn de souvenirwinkeltjes in de tempel. Dat verwacht je eigenlijk niet en het is een beetje apart om te zien. Best wel commercieel en dat lijkt niet zo te passen bij een tempel, maar een groot deel van de producten wordt gekocht door gelovige Chinese bezoekers. De opbrengsten worden onder andere gebruikt voor het onderhoud van de tempel.

Tempel Kek Lok Si ligt ongeveer 7 kilometer buiten de stad Georgetown in het dorpje Air Itam, op een heuvel, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt. Onze kinderen zijn hier naar toe gereden met de scooter, wat volgens hen, geweldig was. Zij hebben na het bezoek aan de tempel verder getoerd over het eiland Penang.

Wij zijn met onze huurauto naar de tempel gereden. Je kan natuurlijk ook gebruik van de taxi. Een Grab taxi kost ongeveer 17 RM (2022). Geef wel aan bij de chauffeur dat je uphill wilt anders zet hij je af in het dorp, onderaan de heuvel, en dan moet je nog een heel vervelend stuk lopen.

De tempel is in principe gratis te bezoeken, er zijn echter 2 plekken waar je een paar ringgit voor moet betalen. Wij betaalden 5 RM om naar boven te mogen gaan. De andere plek is bereikbaar met de lift maar deze was kapot dus hier konden wij niet naar toe.

Tip: neem een paar extra sokken mee, zo heb je altijd een extra paar bij je voor een bezoek aan een tempel of moskee.

ontdekdewereld

Zoals gezegd toeren de kinderen verder op de scooter naar een fijn strand. Zij zijn zo enthousiast dat wij hier zelf een dag later ook gaan kijken. Het strand Pantai Pasir Panjang (Long Sand Beach) ligt in het zuiden van het eiland Penang.

rondreis maleisie

Rondreis Maleisië

Het eiland Langkawi

Ja dat was even wat. Wij zouden 3 dagen naar dit prachtige eiland gaan. Het eiland is zeer geliefd bij de reiziger. En niet voor niets. Hier kun je op en top relaxen en genieten.

Voor ons werd het iets anders. Tijdens ons verblijf in Georgetown wilden wij plaatsen reserveren op de boot naar Langkawi. Echter kwamen wij er al snel achter dat er geen plaatsen beschikbaar waren. Stress, want wat nu? Normaal gesproken hoef je als voetganger niet eens van te voren een plaats te reserveren, maar de corona pandemie heeft alles veranderd.

Bij een plaatselijk toeristenbureau kwamen wij er achter dat er nog steeds maar weinig boten naar Langkawi gaan en die boten zitten vaak vol met locals. Eerder ging er elk uur wel een boot op en neer werd ons gezegd en nu nog maar 3 per dag. Er werd ons geadviseerd om de website van de plaatselijke boot in de gaten te houden want er zijn soms annuleringen.

Uiteindelijk lukte het ons om plaatsen te bemachtigen voor de heenreis. De terugreis lukte helaas niet waardoor wij moesten beslissen of wij voor 1 nacht, 2 halve dagen, naar Langkawi wilden gaan. Voor onze geplande terugreis konden wij geen plaatsen reserveren. Een dag eerder zou wel kunnen. Allemaal gedoe, want dat betekende ook ons hotel annuleren en opnieuw boeken. Wij hebben er voor gekozen om wel naar Langkawi te gaan, al was het maar voor 1 nacht. Langkawi is gewoon te mooi om niet te zien.

Toeren op Langkawi

Onze huurauto hebben wij op het vaste land achtergelaten en wij gaan ons hier verplaatsen op de scooter. Wij zijn op onze eerste halve dag naar een strandje gegaan. Was even leuk, maar wij zaten nog niet in water of wij werden geprikt door “iets”. Geen idee waardoor. Het Pasir Tengkorak strand is wel echt een plaatje. Hier komen ook veel locals om te picknicken en eventueel te zwemmen. Hoewel het strand niet echt afgelegen ligt rijd je er makkelijk aan voorbij. Het ligt aan de hoofdweg naar het noorden langs de kustweg. Even Google maps gebruiken dan kom je er wel.

Er woont hier trouwens een behoorlijke groep Makaken, apen. Zij zijn brutaal genoeg om er met je spulletjes van door te gaan. Laat je spullen dus niet onbeheerd achter.

Avondmarkt

Op de weg terug naar ons hotel rijden wij door een dorp waar op dat moment een avondmarkt is. Wij moeten nog eten en daar is de avondmarkt zeer geschikt voor. Overal zijn kraampjes met allerlei soorten eten. Het was heerlijk. En de mensen zijn zo vriendelijk en blij dat er weer toeristen komen. Echt een aanrader om ergens een avondmarkt te bezoeken. Er is altijd wel ergens een markt. Vraag het gewoon bij je hotel, zij weten waar en wanneer de markten plaatsvinden.

Rondreis Maleisië

Ontdekdewereld

Onze tweede halve dag toeren wij nog rond het eiland. Heel graag had ik in de Panorama Langkawi Cable Car gewild, echter deze is in juli en deels in augustus gesloten in verband met onderhoud. Natuurlijk net toen wij op Langkawi waren. Deze kabelbaan is ruim 2 kilometer lang en brengt je naar een hoogte van 700 meter op de top van de Mount Machinchang. Het schijnt de steilste kabelbaan ter wereld te zijn en ik kan mij zo voorstellen dat de uitzichten adembenemend mooi zijn. Bij heel helder weer zie zelfs Koh Lipe liggen in Thailand.

Voor actuele informatie kijk je even op de site van Panorama Langkawi Cable Car.

Jammer genoeg was dat niet de enige attractie die gesloten was. Wij reden eigenlijk toevallig langs de Maha Tower en ook deze was gesloten. Ik heb geen idee waarom.
We hebben langs de weg nog wat gegeten en toen was het tijd om de scooters terug te brengen.

Rondreis Maleisië

Was Langkawi leuk?

Dit vind ik toch lastig om te zeggen. Wij zijn hier gewoon te kort geweest. Ga je online zoeken en kijken, dan zal je zien dat hier nog veel meer te zien en te doen is. Wij hebben het leuk gehad maar het eiland verdient wat mij betreft een tweede kans. Iedereen is enthousiast over Langkawi en vindt dit een heerlijk eiland. Je moet hier denk ik toch wel minimaal 3 of 4 nachten verblijven. Het is best een groot eiland en je zult je niet zo snel vervelen.

rondreis Maleisië

ontdekdewereld

Reserveer de boot heel erg op tijd. Of nog beter boek een vliegticket naar Langkawi vanuit Kuala Lumpur of Georgetown. Misschien dat het wel weer veranderd met de ferry’s maar voor nu (2022) is vliegen het handigste.

Bounty-eilanden, de Perhentian Island

Wil je parelwitte stranden, idyllische plekjes en een fantastisch onderwaterwereld dan mogen de Perhentian Islands niet ontbreken aan je rondreis door Maleisië.

rondreis Maleisië

Ontdekdewereld

Oorspronkelijk zouden wij rechtstreeks van Langkawi met onze huurauto naar de Perhentian Islands rijden. Een lange dag reizen waarbij wij aan het begin van de avond aan zouden komen. Doordat onze nachten in Langkawi waren veranderd, van twee naar één nacht, moesten wij onze reis aanpassen want we hadden nu een soort van nacht over. Deze besloten wij door te brengen in stad Gerik halverwege de route naar de Perhentians.

Dat betekende dus dat wij in twee dagen naar deze prachtige eilanden reizen.
Eenmaal in de haven aangekomen van Kota Bahru zoeken wij het kantoor op van de bootmaatschappij. Het is even zoeken maar met vragen kom je een eind en vinden wij het juiste kantoor. Verwacht geen ferry of iets dergelijks maar een kleine boot, een soort longtailboot. In een half uur vaar je naar de paradijselijke eilanden.

rondreis Maleisië

De eilanden Pulau Besar en Pulau Kecil

De eilandengroep bestaat uit meerdere eilanden maar er zijn twee eilanden waar de toeristen verblijven. Namelijk de eilanden Pulau Besar en Pulau Kecil. Pulau betekent eiland. Besar betekent groot en dit eiland is dan ook meteen de grootste van de twee eilanden. Je raadt het al, Kecil betekent klein en dit eiland is dan ook een stuk kleiner.

Op beide eilanden kun je snorkelexcursies en duikexcursie maken. Wil je graag je PADI halen, dat kan hier. Het schijnt nog betaalbaar te zijn ook, om en nabij de € 250,00. Zelf heb ik dit niet gedaan maar onze kinderen hebben een duikbrevet en hebben hier gedoken en zij vonden het duiken zeer betaalbaar.

En dan hoef je even een paar dagen helemaal niets meer. Beetje zwemmen en snorkelen, lekker lezen, chillen en uitrusten, heerlijk. Onze kinderen hebben hier ook gedoken maar dat is aan mij niet besteedt, ik hou het bij snorkelen. Ik heb hier voor het eerst van die grote schildpadden gezien, fantastisch!

Wij verbleven op Pulau Besar, dit eiland is wat groter en is wat meer ingesteld op families. Pulau Kecil is geliefd bij de backpackers en jongeren. Hier vinden ook regelmatig feestjes plaats op het strand Long Beach.

Wat je wel even moet weten

 • De eilanden zijn alleen te bezoeken van maart t/m oktober. In de overige maanden zijn de eilanden niet toegankelijk en gesloten in verband met het regenseizoen.
 • Je kunt niet pinnen op de eilanden. Neem dus genoeg contant mee. Of betaal met creditcard, maar dat kan niet overal. Contant geld moet je dan ook echt voldoende bij je hebben. Als je bijvoorbeeld gaat duiken moet je dus best veel mee nemen aan contanten.
 • Er is geen verkeer, je moet dus gebruik maken van de taxiboot om naar de verschillende stranden te varen.
 • De wifi is er met recht niet top, maar who cares, je bent hier om te relaxen.

Ontdekdewereld

De beste reistijd voor Maleisië zijn de maanden maart t/m oktober. Maleisië kent een tropisch klimaat en er kan dus elke dag wel een bui vallen. Meestal regent het niet lang en het blijft warm. Het kan best zijn dat het niet elke dag regent. Voor Langkawi zijn de beste maanden november t/m april.

Ontdekdewereld

Terug naar het vaste land

Maar aan alles komt een eind. Ook aan deze prachtige rondreis. Met weer een akelig klein bootje varen wij terug en ik kan je verzekeren dat was een helse boottocht. Daar waar het op de heenweg erg rustig was op zee, was dat nu volledig anders. Ik ben gek op varen en het is mij ook niet gauw te hard of te heftig, maar dit was andere koek. De golven waren enorm en het was meer stuiteren (lees; wij komen los van het water) op het water dan varen.

Nu duurde de tocht nu ook wel driekwartier, hele lange driekwartier. Ik was blij dat wij weer op het vaste land waren. Bij aankomst in Kota Bahru gaan wij eerst ontbijten.

Rondreis Maleisië

Nog een laatste nacht en dag in Kuala Lumpur

Na ons ontbijt stappen wij weer in de auto en gaan op weg naar Kuala Lumpur, dit is ongeveer 6 uur rijden. Hans en onze schoonzoon brengen de auto terug naar de luchthaven van Kuala Lumpur en de rest van de familie blijft in het hotel.

Jalan Alor, de eetstraat van Kuala Lumpur

Eten doen wij dan later in Jalan Alor, de eetstraat die je niet mag overslaan als je naar Kuala Lumpur gaat. Je kunt hartstikke goed eten in Maleisië maar er gaat niets boven het streetfood in deze straat. Ook de locals komen hier graag eten en toeristen krijgen de kans om gerechten te eten die ze nog niet kennen. En last but not least, het is heel betaalbaar.

rondreis Maleisië

Rondreis

Een aantal personen zijn met de Grab taxi naar Jalan Alor gegaan en twee personen zijn met de metro gegaan.

Vanaf KL Sentral Metro: Stap op metrolijn 5 (Kelana Jaya Line) richting Gombok en reis 2 haltes naar Pasar Seni. Stap over op metrolijn 9 (Sungai Buloh-Kajang-lijn) richting Kajang en reis 2 haltes naar Bukit Bintang. Jalan Alor ligt op ongeveer 500 meter lopen van station Bukit Bintang.

De volgende dag bezoeken wij de Batu Caves en de Chinese wijk. Eten doen wij in een foodcourt waar je ook een heel bijzondere boekwinkel vindt. Erg de moeite waard. Daarna onze bagage ophalen en met de taxi naar de luchthaven voor de vlucht naar huis.

Rondreis

Rondreis Maleisië Ontdekdewereld

Lets make memories

Reacties zijn gesloten.