Tips voor Singapore

geplaatst in: Azië, Singapore, Steden | 0
Singapore

Singapore ontdekdewereld.com

Wil je op reis naar Azië, dan is Singapore een geweldige start voor je reis. Deze moderne en ietwat futuristische stad is een mix van verschillende culturen en je doet dan ook veel indrukken op. Al slenterend door de stad blijf je je verbazen over de contrasten die je ziet. Althans zo heb ik het ervaren. Om je heen zie je enorm veel wolkenkrabbers en moderne gebouwen, anderzijds zie je dus ook het echte Aziatische leven in de verschillende wijken terug.

Wist je dat Singapore een enorm groene stad is? Op elk gebouw in deze indrukwekkende stad zie je bomen en planten. Best bijzonder om te zien.
Nog iets opvallend aan Singapore is dat de stad enorm schoon is, er ligt niets maar dan ook niets op de grond. De boetes voor het iets weggooien op straat zijn dan ook fors, dus dan laat je het wel om zomaar iets op de grond te gooien.

Singapore, wat te zien en te doen

Om te beginnen, er is heel veel te doen en te zien in Singapore. Wij waren hier een paar dagen en hebben best veel gezien maar lang niet alles. Ik zal je in ieder geval een paar mooie tips geven van de bezienswaardigheden die wij bezocht hebben.

Om te beginnen, er is heel veel te doen en te zien in Singapore. Wij waren hier een paar dagen en hebben best veel gezien maar lang niet alles. Ik zal je in ieder geval een paar mooie tips geven van de bezienswaardigheden die wij bezocht hebben.

Gardens by the bay

Wij kwamen aan het einde van de middag aan bij ons hotel in Singapore. Nadat wij een verkennend rondje gelopen hadden hebben wij heerlijk gegeten in de wijk Kamplong Glam of te wel de Arabische wijk. Na ons heerlijke avondeten hebben wij een wandeling gemaakt naar Gardens by the bay.

Dit is een natuurpark met maar liefst 3 tuinen, maar het meest bekende deel van het park is natuurlijk de Supertree Grove. Dit is het deel met de kunstzinnige, mechanische bomen met lichtjes er in. In de avond zeer de moeite waard omdat er dan mooie lichtshows zijn. Tussen de bomen door lopen kan ook middels de 22 meter hoge OCBC Skywalk.

Het park zelf is gratis te bezoeken en heeft elke avond om 19:45 en 20:45 uur een gratis lichtshow waarbij de SuperTree Grove oplicht. Heel tof om te zien.

De OCBC Skywalk kost 10 SGD.
Geopend van 9:00 uur tot 21:00 uur. Laatste toegang om 20:30 uur.

Ook zijn er binnen tuinen te bezoeken, namelijk de botanische tuinen Flower Dome en Cloud Forest. Hiervoor betaal je 58 SGD. Geopend van 9:00 uur tot 21:00 uur. Laatste toegang om 20:00 uur.

Op de site van Gardens by the bay vind je alles wat je nog meer wilt weten.

Gardens by the bay ontdekdewereld.com

Marina Bay Sands Hotel

Van dit iconische hotel heb je vast wel eens gehoord. Dit enorme hotel staat met name bekend om zijn fantastische zwembad met uitzicht op de skyline van Singapore. Het zwembad is alleen toegankelijk voor hotelgasten. Dit allemaal op de 57e verdieping van het hotel.
Behalve het zwembad is er een uitzichtpunt van waar je ook prachtig uitkijkt over de stad. Vanaf de buitenkant lijkt het de vorm van een boot te hebben.
Het hotel is niet bepaald goedkoop en wij hebben er dus ook niet geslapen, maar wel hebben wij het uitzichtpunt bezocht. En dat was zeer de moeite waard.
De kaartjes voor het uitzichtpunt koop je gewoon bij de ingang van het hotel. Ik meen dat wij daar ongeveer 25 SGD voor betaald hebben. Ongeveer € 18,00. Niet goedkoop, wel heel gaaf.

Marina Bay Sands Hotel

Marina Bay

Marina Bay is de mooie boulevard van Singapore waarbij het Marina Bay Sands hotel toch wel de blikvanger is. Wandel langs de waterkant met aan de ene kant de wolkenkrabbers en aan de andere kant de luxe boten. Al lopend zul je vast ook langs de Helix bridge lopen, dit is een waar kunstwerk wat vooral ’s avonds mooi is. De brug wordt namelijk prachtig verlicht als het avond is. Helaas hadden wij pech en werd de brug dus niet verlicht. Ook is het Merlion standbeeld niet te missen en voor de liefhebbers, het Formule 1 circuit van Singapore ligt bij Marina Bay. Leuk om even over heen te lopen.

Marina Bay

Marina Bay

Botanische tuinen en de Nationale Orchideeën Tuin

Net buiten het centrum vind je de Botanic Gardens. De Botanische tuinen stammen al uit het jaar 1859 en staan op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Het is hier heerlijk rustig en je vergeet even dat je eigenlijk in de grote stad bent. Wij hebben een paar uur rond gelopen in dit mooie park en hebben genoten van de prachtige bloemen, bomen en waterpartijen.
In de Botanische tuinen van Singapore ligt ook de National Orchid Garden. Hier zijn ruim 60.000 bijzondere planten en orchideeën te vinden. Hier is ook een gedeelte met orchideeën die vernoemt zijn naar bekende personen en belangrijke staatshoofden, zoals Nelson Mandela en prinses Diana.

De Botanische tuin is de hele dag geopend en gratis te bezoeken.

De National Orchid Garden kost 15 SGD voor volwassenen.
Kinderen tot twaalf jaar mogen gratis naar binnen.
Voor 60-plussers en studenten is de prijs 3 SGD.
De tuin is dagelijks geopend van 9:00 uur tot 17:00 uur.
Tot 16:00 uur kun je een entreekaartje kopen.

Botanische tuin ontdekdewereld

Leuke wijken in Singapore

Een heerlijke wijk om door heen te wandelen is de wijk China Town.
In deze wijk zie je onder andere prachtige tempels en moskeeën.
Breng een bezoek aan de indrukwekkende Buddha Tooth Relic Tempel en sla ook Sri Mariamman Tempel met zijn mooie versieringen niet over. Ook kun je nog een bezoek brengen aan de Jamae Moskee.

Vergeet vooral niet om ook te genieten van de mooie straten en leuke winkels. Je ziet al lopend ook heel erg mooie streetart.
Kampong Glam is de Arabische wijk met als belangrijkste straat de Arab Street. Andere leuke straten zijn onder andere Bussorah Street, Muscat Street en Haji Lane. In deze wijk vol kleuren en geuren vind je een enorme diversiteit aan restaurantjes waar je lekker kunt eten. Maar ook vind je hier de 200 jaar oude Masjid Sultan Moskee.
Verder zijn er leuke winkels waar je allerlei souvenirs kunt kopen. Denk aan thee, mooie kleden en Indiase stoffen.

Ontdekdewereld

Ontdekdewereld

Dan hebben wij ook nog de wijk Little India. Deze wijk ligt niet al te ver van Kampong Glam en je zou deze dan ook kunnen combineren als je ze graag wilt bekijken. In de wijk Little India zie je streetart en zijn er leuke marktjes, je kan er lekker en goedkoop eten.
Wij hebben gegeten tussen de locals in een warung. Loop ook langs het kleurrijkste huis van Singapore, het House of Tan Teng Niah. Helaas heb ik hier geen foto van.

Wijken Singapore

Singapore streetart

Bezoek een Hawker

Een hawker is een verzameling van verschillende kleine restaurantjes die samen een terras delen. Ze zitten over het algemeen op de begane grond van winkelcentra. Wij bezochten Lau Pa Sat. Een hele leuke locatie waar je eet tussen de wolkenkrabbers. Online las ik dat de straat waar Lau pa Sat aan ligt ’s avonds gesloten wordt voor verkeer. Er komen dan ook kraampjes op straat te staan. Ik heb er online foto’s van gezien en het ziet er gezellig uit. Wij hebben dit zelf niet meegemaakt, dus of de straat nog steeds afgezet wordt durf ik niet te zeggen. Wij waren hier aan de vroege kant, dus misschien dat het later op de avond wel afgesloten wordt.

Heb je nog wat tijd over dan zijn dit nog een aantal leuke aanraders:
  • Singapore Zoo
  • Shoppen aan Orchard Road; 150 jaar geleden was deze straat een laan met boomgaarden, fruit- en nootmuskaatplantages. Dat veranderde toen de straatventers hun waar begonnen te verkopen aan Orchard Road.
    Houd je van winkelen dan moet je hier zijn.
  • Singapore Flyer; het reuzenrad bij Marina Bay. Aan mij niet besteed. Ben niet zo dol op hoogtes.
  • Sentosa Island; hier kun je lekker luieren op één van de, kunstmatige, stranden of je brengt een bezoek aan de Universal Studios, SEA Aquarium of het Madame Tussauds. Het eiland ligt aan de zuidkant van Singapore en is met een brug verbonden aan het vaste land, daardoor is het eiland goed bereikbaar met de bus of taxi.

Singapore

Het vervoer in Singapore

Het vervoer in Singapore is prima geregeld. Wij deden alles per metro of lopend.
Informatie over de metro en het kopen van kaartjes kijk je het beste even op deze site.

Uiteraard kun je gebruik maken van de taxi, maar dat is wel eens stuk duurder. Let er wel op dat de chauffeur de meter aan heeft staan.
Je zou ook de Grab-app kunnen downloaden. Hiermee kun je eenvoudig een taxi boeken. Deze is goedkoper dan de gewone taxi. De prijs krijg je meteen te zien in de app bij het reserveren van de taxi. Wel zo handig.

De beste reistijd voor Singapore is van februari t/m oktober.

Waarschijnlijk bezoek je Singapore als onderdeel van een reis. Vanuit Singapore reis je gemakkelijk door naar een andere mooie bestemming in Azië. Onze reis ging door naar Maleisië. Wij zijn met de bus naar Malakka gegaan en vervolgens zijn wij per bus door gereisd naar Kuala Lumpur. Vanuit Kuala Lumpur kun je dan alle kanten op. Wij kochten ons kaartjes voor de bus naar Malakka en Kuala Lumpur bij 12 Go Asia.

Reacties zijn gesloten.