Voorstellen Ibiza

Wie ben ik?

Even voorstellen. Ik ben Corine, woonachtig in Twente. Ik ben getrouwd met Hans en moeder van 3 volwassen kinderen.
In het dagelijks leven ben ik pedagogisch medewerkster in het basisonderwijs. Samen met mijn man ben ik eigenaar van een administratiekantoor en daarnaast schrijf ik voor mijn blog. Zo krijg ik mijn tijd wel aardig vol.

In mijn vrije tijd mag ik graag lezen, wandelen (vaak met hond) en er op uit gaan voor een dagje uit, weekendje weg, stadsbezoek of een mooie reis.

Mijn manier van reizen

Als gezin zijnde hebben wij veel gekampeerd. Eerst in verhuuraccommodaties en later met onze vouwwagen. Inmiddels gaan wij, over het algemeen, met ons tweeën op vakantie. Onze vakanties zijn de laatste jaren dan ook behoorlijk veranderd.

Het liefst zoek ik al mijn reizen van A tot Z zelf uit. Van tickets tot route, overnachtingen en bezienswaardigheden. Ik laat niet graag iets aan het toeval over en ik heb de zaken dan ook graag geregeld.
Ik hou er niet van om ter plekke nog bezig te zijn met de volgende overnachting of iets dergelijks. Die tijd besteed ik liever aan het ontdekken van mooie plekjes.

Wij Hans en ik, vinden het erg leuk om verschillende plekken te bezoeken tijdens onze reizen. Voor ons de manier om een land te leren kennen. Wij gaan graag wandelen maar ook het bezoeken van steden, musea, kastelen e.d. vinden wij erg leuk. Tijdens onze vakanties maak ik ook graag tijd vrij voor een mooi boek.

De accommodaties waar wij van houden, zijn meestal wat kleiner van opzet en vaak landelijk gelegen.
Binnen Europa kiezen wij graag voor een bed & breakfast of een klein hotelletje van Nederlandse eigenaren.
Ik vind het altijd weer een sport om een leuk nieuw adres toe te kunnen voegen aan mijn lijstje. Buiten Europa zijn deze adresjes wat minder aanwezig maar ook dan gaan wij bijna altijd naar een wat kleinere en sfeervolle locatie.
Een beetje luxe is fijn. Lekker ontbijtje, lekker bed en een fijn zwembad. Gewoon niet al te veel zelf hoeven doen. Eén van de geneugten van op reis zijn.   

In een all-inclusive hotel of resort zal je ons niet zien. Te groot en te massaal naar onze mening.
Voor een stedentrip maak ik wel vaak een uitzondering wat betreft accommodatie. Hoewel ik dan ook niet naar een all-inclusive hotel ga, kies ik toch wel graag voor een hotel in de stad met een lekker ontbijtje. Deze hotels zijn vaak wel wat groter. Daarnaast kiezen wij de laatste jaren ook vaker voor accommodaties waar je geen jonge kinderen aantreft.

Op reis ben ik erg verknocht aan mijn camera en deze sleep ik dan ook bijna overal mee naar toe.
Mijn foto’s verwerk ik altijd in een mooi album en je komt de mooiste foto’s ook tegen op mijn site.

Ontdekdewereld is ontstaan omdat ik erg enthousiast werd van het lezen van andere reisblogs. Op een gegeven moment dacht ik dit wil ook. Na enige twijfel toch de knoop doorgehakt en ben ik mijn blog begonnen. Mijn blog is vooral bedoeld voor de reizigers die graag kiezen voor reizen die net iets anders zijn. Reizigers die houden van rust, comfort, kleinschaligheid en sfeer. Op mijn blog vind je geen reisverslagen van backpackreizen.

Op mijn blog lees je al mijn persoonlijke reiservaringen en deel ik mijn foto’s met jullie.
Genoeg inspiratie dus om mooie ideeën op te doen.

Veel leesplezier.

 

“Life begins at the end of your comfortzone”